Gastro PR - By Elina Gregor Communications | Matfestivalen TUGG i Ringen
779
post-template-default,single,single-post,postid-779,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Matfestivalen TUGG i Ringen

Matfestivalen TUGG i Ringen

Mellan den 5-11 november ställdes det till med matfestival i Teatern. Under en vecka bjöds det på aktiviteter, föreläsningar och gästspel. Per Styregård var också konferencier under matfestivalen.

För Gastro PR var torsdagen och fredagen de mest spännande:) Under torsdagen var ständigt aktuella Jessica Frej inbokad i en workshop där hon lärde oss mer om att fokusera på enkelt, enkelt och återigen enkelt. Och supergott.

Och på fredagsmorgonen fick Gastro PR äran att agera moderator till fantastiska Natalie de Brun Skantz från Grönska. Vi pratade vertikal odling, innovation och samhällsutveckling. Gästerna bjöds på en supersmarrig veganmacka från K-märkt och schysst kaffe från Karma Coffee. Bra start på dagen!

Och vid lunch tog den coolaste kocken i stan över stafettpinnen. Det var nämligen dags för Emma Shields, Gastro PR prisbelönta kock, som nyligen startat den egna firman By Emma Shields, att bli intervjuad av herr Styregård. Om hon gjorde succé? Well, kolla detta inlägg hon gjorde strax efter intervjun:

”Tack @perstyregard för att du valde att fokusera dagens samtal på mig och mitt yrke. Jag är kock och kvinna. I den ordningen. I första hand är jag kock och sen råkar jag som ni vet även vara kvinna. Genom åren har jag gjort en hel del intervjuer i olika former och varje gång får jag frågan om : ”Varför det är så få kvinnor som är kockar?” Eftersom jag nu råkar vara kvinna och kock på samma gång så förväntas jag ha svaret på den frågan, vilket jag tyvärr inte har! Jag vill ha en jämställd bransch och samhälle. Dock tror jag att det är fel väg att gå. Istället för att fokusera på mitt yrke och kompetens så slutar det med att intervjun till stor del handlar om vad det är för fel på branschen. Då missar man hela poängen med att lyfta förebilder i branschen om vi aldrig får prata om vad vi faktiskt pysslar med. Jag vill uppmärksammas för det jag faktiskt gör och är ganska duktig på inte på vilket kön jag har!”

Ganska bra line up Gastro PR-tjejer dessa två dagar tycker vi (och är själva lite skrytsamma dessutom!) Och tack till No Ordinary 12 som styrde upp hela veckan med en finess, bravur och entusiasm sällan skådad!

 

 

No Comments

Post a Comment